dijous, 3 de setembre del 2015

Xerrada: Que és el què REALMENT necessiten els infants?



Aquest dimecres 2 de setembre ens ha visitat la Marta Ortega, fisioterapeuta i especialista de l’INPP (Institute of Neurodevelopmental Psychology) per parlar del què realment necessiten els nens per al seu desenvolupament neuromotor.
Ens va parlar del desenvolupament del sistema nerviós i del cervell em les diferents etapes evolutives. Va explicar què són els reflexes primaris i posturals i com els nadons els van exercitant fins què els integren totalment i acaben per desaparèixer. La manca de moviment lliure, entre altres coses, pot fer que aquests reflexes no desapareguin i siguin un possible origen d’alguns comportaments, dificultats físiques i problemes d’aprenentatge. En aquest cas, és possible intervenir amb determinades tècniques per aconseguir la inhibició d’aquests reflexes.

Tot i que aquestes intervencions haurien començar a partir dels 8 anys, des del naixement podem ajudar-los, permetent-los el moviment lliure, per exemple a una manteta al terra, perquè vagin integrant aquest reflexes amb què neixen i evolucionin en la seva maduració i aprenentatges.
Una xerrada molt interessant!

2 comentaris:

Marta ha dit...

Bona nit, he llegit tard el vostre comentari i no he pogut assistir a la xerrada. Com podria posar-me en contacte amb la Marta Ortega? Crec que al meu fill li aniria genial

Alletar i Criar ha dit...

Bon dia,

A la pàgina de l'Instituto de psicología neurofisiológica tens el llitstat de tots els professionals que s'hi dediquen

http://www.inpp.es/?page_id=324