dilluns, 30 de maig del 2011

Conferència sobre l’ús de tècniques osteopàtiques durant l’embaràs i en nens.


L'Osteopatia és la ciència i l'art de diagnosticar i de tractar les disfuncions de mobilitat dels teixits del cos humà, que provoquen trastorns i pertorben l'estat de salut de l'organisme. El que caracteritza a l'organisme humà és el moviment i el que caracteritza l'estat de salut és l'equilibri en aquests moviments.
La medicina osteopàtica pretén restablir els equilibris pertorbats en tots els nivells funcionals del cos humà.
Es situa, doncs, en el context de la prevenció i de la conservació de la salut. Basada en l'anatomia i la fisiologia del cos, l’ osteopatia és alhora un art, una ciència i una tècnica.
És una teràpia únicament manual, oposada en aquest punt a la medicina al·lopàtica, però totalment  complementària i interactiva amb aquella en la recerca de la salut de l'individu.
El gran ventall de tècniques de que disposa la fan molt indicada en el tractament de les dones durant l’embaràs i dels nens de totes les edats, ja que el cos d’aquestos en la seva etapa de creixement presenta una plasticitat i una capacitat d’adaptar-se enorme.
Les postures que el fetus ha de mantenir dins de la mare, i les pressions i tensions que pateix en el moment del part poden fer que aquest moviment fisiològic es pugui veure alterat, i provocar disfuncions, que en moltes ocasions el tractament d’osteopatia permet restablir d’una forma molt confortable per al nadó.
Pep Ferré, osteòpata d’Eix natural